E faʻafefea ona suʻeina Paket Tour i Turkey mai Initia ile tau sili?


O Turkey o se nofoaga e suamalie ai meaʻai, e agalelei tagata, ma o le talaʻaga ma le aganuu e tamaoaiga. O gaioiga mataʻina ma nofoaga e mafai ona maua i Turkey, ma sili atu nai lo gaioiga e faʻaoso ai oe i le taimi o lou nofo. Mai nofoaga Instagrammable, ma mauga e ufitia i paina i matafaga e sogi i le la, o le tele o mafuaaga lelei, ma faʻaosofia e amata ona vaʻavaʻai i filifiliga femalagaaʻi i lenei atunuu mataʻina. O Turkey o se tasi o nofoaga sili ona faigofie ma sili ona fiafia e aʻoaʻo ai aganuʻu faʻa-Islam talu ai o loʻo i luga o le tuaoi i le va o le lalolagi Isalama ma le Iuni a Europa. O Turkey o le atunuu lona ono lea e sili ona asiasi i ai i le lalolagi ma e le o se mea e ofo ai ona o meaai suamalie, o le loloto o le talafaasolopito i Istanbul, le paluni ea vevela malaga i luga o Kapatokia, le matagofie o Pamukkale, ma faletapuai matagofie!

O a filifiliga femalagaaʻi e malaga ai i Turkey mai Initia?

O le malaga i Turkey mai Initia e mafai ona faia e ala i filifiliga eseese. Ae ui i lea, o le tali sili mo auala e alu ai i Turkey mai Initia e ala i le vaalele. E tele va'alele e ave ai le tasi i le malaeva'alele fa'avaomalo muamua a Turkey, lea e sili ona taatele ma tele atu Malaeva'alele a Istanbul (IST), Turkey e fesoʻotaʻi lelei i Initia ma isi vaega o le lalolagi e ala i vaalele. O lea, e mafai e se tasi ona alu i luga o se vaalele, ma ufiufi Initia i Take i se mamao e 4515 km ma i totonu o le 9 itula ma 20 minute.

Fa'atasi ai ma feso'ota'iga ea, o le tali sili e fa'atatau i auala e oʻo atu ai i Turkey mai Initia e ala i vaalele. E tele filifiliga mo va'alele e mafai e se tasi ona filifili mai e o'o atu i Turkey. E mafai e se tasi ona alu i se vaalele i le Istanbul Airport (IST) mai Ahmedabad, Mumbai, ma Delhi, ma oʻo atu i Turkey i le 9 i le 13 itula, e faʻatatau i le vaalele. O le malaga tuusa'o a Initia i Turkey e itiiti se taimi, ae o le va'alele feso'ota'i e tuai i le 2 pe 3 itula. Faatasi ai ma le tele o filifiliga, e mafai e se tasi ona maua vaalele ofo mai e Oman Air, Ukraine International Airlines, Air Astana, Aeroflot, ma le tele o isi e aofia ai. Initia i Turkey le mamao mo se aafiaga ofoofogia.

O le a le taimi sili e asiasi ai i Turkey mai Initia?

O Turkey e lelei i le tausaga atoa e asiasi i tagata uma, aua e ofoina atu i vaitau uma ana lalelei o le atunuu. O le asiasi atu i Turkey i le tautotogo e lelei, aua o le tau i nofoaga e pei o Istanbul, Pamukkale, ma Cappadocia e le vevela tele ma fiafia, ma ua faasolosolo ina umi aso. O le matagofie o na nofoaga i le Tautotogo e ofoina atu se vaaiga mo mata. I le taimi o le tautotogo e te maua ai ofo taugofie ma faʻapea foʻi ma tau maualalo i faletalimalo taugata. Ae mo faletalimalo matafaga, o le a tumau pea le vaitau, ma le tele o loʻo tapunia pea, seia oʻo i le amataga o le masina o Aperila.

O masina o le taumafanafana e lelei e asiasi ai i Turkey mo o se fa'aipoipoga, po'o oe ua tatau i aso malolo ma lou aiga. Ina ia faʻaitiitia le motu o tagata, matou te fautuaina le faimalaga ia Me poʻo Setema, o masina ia o tauau. O le asiasi atu i Turkey e sili ona manaia i le tautoulu e pei o Oketopa, o aso e pupuu ma e leai lava se timu, ma o le tau e fai si feololo.

O le Taumalulu i Turkey e ofoina atu foi lona lalelei e ui lava i le mea moni e malulu ma susu i le taumalulu atoa, ae fiafia lava tagata e faimalaga. O Kapatokia e foliga ofoofogia pe a ufitia i le kiona, ma afai e te manaʻo i se malaga moni alu i le taimi o le taumalulu pe a paʻu atoa turisi ma tau mo tafaoga ma o mea e nonofo ai e aupito maualalo.

O le a le mea e faʻamoemoeina i lau malaga i Turkey mai Initia?

Afai o e asiasi mai Turkey mai Mumbai, iloa o Turkish o le gagana aloaia a Turkey. O le Kurmanji, Arapi, ma le Igilisi o gagana e masani ona tautalagia, ma o le Turkish Lira o le Turkish Republic of Northern Cyprus' currency official (TRY). Ae matou te le o iinei e faʻamatalaina uma ia te oe i faʻamatalaga laiti.

O la matou sini o le tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo ofoina mai e Turkey. O nofoaga e tatau ona fai i Turkey e faʻapea.

  • Asiasi i Istanbul: O Istanbul o se 'a'ai tulaga ese moni e te asiasi i ai i au malaga ta'amilo a Turkey e sili ona taugofie talu ai e avea o se alalaupapa i le va o Sasa'e ma Sisifo ma na'o le pau lea o le taulaga i le lalolagi e mafai ona fai mai e iai tagata nonofo i konetineta eseese e lua. Asiasi i maafaamanatu mataʻina e pei o le Hagia Sophia, Blue Mosque, ma le Topkapi Palace aʻo aʻoaʻoina e uiga i le atinaʻeina o lenei aai iloga faʻasolopito. So'o se ta'amilosaga matagofie a Turkey e fa'ailoa atu ai i tagata asiasi le Grand Bazaar ta'uta'ua, le maketi tele ma le matua tele o Turkey, ma le Spice Market i tafatafa ane. 
  • Asiasi i Pamukkale: Faʻaalu se aso e aau ai, taʻele, ma faʻamalo i vaipuna masani i Pamukkale ma suʻesuʻe mea tuai o Hierapolis. I le afiafi malolo i se tasi o Thermal Hotels i Karahayit e ofoina atu le avanoa e taʻele ai i vaitaele vai vevela mumu.
  • Asiasi i Kapatokia: O se tasi o nofoaga sili ona iloga e asiasi i Turkey o le Cappadocia eria, lea e lauiloa mo ana "fairy chimney" fale ana, ae o le mea o loʻo taoto i lalo e tutusa lava le manaia. O le tietie i le paluni vevela i luga o Kapatokia, asiasi i le aai pito i lalo o Derinkuyu, ma malolo i totonu o se ana o mea sili ia e fai i Kapatokia.
  • Asiasi i Fethiye: Alu e faasee i luga o Ölüdeniz aua o se tasi lea o nofoaga e sili ona mata'ina i le lalolagi mo ta'aloga paragli. Ma a o e i ai i le itulagi alu Kayak i luga o toega o Kekova.
  • Asiasi i Efeso: o lenei lalolagi lauiloa anamua ua avea nei ma nofoaga o measina a le UNESCO lea e masani ona asia e tagata asiasi. O le talafaasolopito o Eleni ma Roma i le aai na amata mai i le 10 senituri TLM. E mafai ona vaaia toega tuai o malumalu, faletusi, fale tifaga, fale, ma faatagata a o savalivali solo i auala.

Faatasi ai ma nisi o laufanua sili ona matagofie, o ni nofoaga o measina, o faletapuai ofoofogia, ma se tasi o mea ofoofogia e fitu o le lalolagi, e tele naua mea e asiasi i Turkey.

Le lisi o mea e tatau ona e faia i Turkey.

  • Pamukkale Thermal Pools: Ave se Sauna Faanatura
  • Goreme National Park: Su'esu'e ma'a'a'a
  • Cemberlitas Hamami: Fiafia i le Taele Turkish
  • Dervish: Matamata i le Siva Paia
  • Toega o Efeso: Asiasi i The Ruins
  • Nargile Bars: Taumafai Turkish Tobacco
  • Nofoaga Fa'asolopito o Troy: Fai se Malaga i tua i le Taimi
  • Kapali Carsisi: Aoina Mea
  • Mauga Nemrut: Alu Siva
  • Le Bosphorus Ferry Ride: Vaai i Vaaiga!
  • Ankara Castle: Toe Asiasi i le Talafaasolopito
  • Aqua Vega Aquarium: Molimau Le Turkish Marine Life
  • Dolmabahce Palace: Matamata i le Fausiaina
  • Gobekli Tepe: Asiasi i Lenei Fa'ailoga Fa'ailoga
  • Hagia Sophia: A'oa'o e uiga i Tala'aga Turiki
  • Kapatokia: Vaai i le Lalelei
  • Falemataaga a Eastman: Fa'asusu I le Itu Fa'ata Atamai
  • Hippodrome o Constantinople: Talia le Taua Fa'asolopito
  • Lycian Rock Tombs: Va'ai i le Tuana'i Mata'utia
  • Blue Mosque: Talia le Toafilemu
  • Kalapu ma Kafe: Tofo le Raki i le lotoifale
  • Galata Bridge: Aumai se Sandwich I'a ma Sua Piki
  • Vanu lupe: Pa'u i le Alofa I Lupe

O a ni tafaoga tafaoga sili ona lelei i Turkey mai Initia?