Фетије Параглајдерство од Даламан

What to expect during World’s Best Paragliding from Dalaman?

Dalaman Fethiye Paragliding е врвно искуство за оние кои сакаат да имаат дополнително за да ја истражуваат убавината на турската ривиера-Олудениз одозгора. Слободноумни и помалку загрижени ќе имате можност да набљудувате и да се восхитувате на некои прекрасни глетки. Доколку барате активност која ќе ве исполни со позитивни емоции и долготрајни спомени и која ќе го зголеми нивото на адреналин за време на престојот во вашиот hotel in Dalaman, Фетије Параглајдерството е една од врвните опции.

Фетије Параглајдерство

Овој лет е достапен во секој ден што го сакате и започнува до моментот кога ќе го напуштите вашиот хотел.

Нашето Фетије Параглајдерство од Даламан е достапна цела летна сезона. Ќе ве префрлиме од вашето место на сместување во Даламан до Фетије.

Кога ќе пристигнете во Фетије и ќе ве вози кон точката каде што започнува вашиот лет. Пред да продолжи со летот, тим од професионални пилоти за параглајдинг ќе понуди детален брифинг. Генерално, параглајдерството е безбедна активност за сите. До крајот на брифингот, пилотот ќе ја прикачи вашата опрема на неговата. Во пракса, пилотот седи на ремен, суспендиран зад вас. Така, нема што да се грижите, бидејќи за време на летот ќе има инструктор со вас.

Откако ќе се подготвите, ќе почнете да трчате неколку метри, кон крајот на карпата. Без да го забележите, ќе летате! Од таму горе, ќе го видите неверојатниот брег на карпи во боја на бисер што се спојува со синото море на топаз. Глетките се навистина спектакуларни и можете да очекувате да бидете сведоци на убавината на неверојатното Олудениз, Белчекиз, Кајакој и Фетије самиот себе. Времетраењето на летот зависи од насоката на ветрот и од временските услови. Сепак, сепак е доволно да се доживее неверојатен спој на позитивни емоции, заедно со некои големи зголемувања на адреналин.
At a point, you will follow a landing mode, until you reach the ground. Landing takes place at the beautiful Oludeniz, where members of the team will assist you with a safe and smooth landing.
Со цел вашите спомени да траат долго, пилотот ќе има камера со себе. Практично, тоа значи дека за време на летот, пилотот ќе прави фотографии и видеа од вас и од неверојатните глетки. По слетувањето, можете да ги купите со дополнителна цена. Оваа активност завршува кога ќе ве возиме назад во вашиот хотел Даламан.

Дали е безбедно Фетије параглајдерството?

Сеф тандем лет со параглајдинг requires some organization and preparation. The weather must be good, the equipment must be prepared and maintained, and the clothing and other equipment must be adapted to the conditions. Paragliding in Fethiye Turkey will be perfectly safe. Our pilots and staff are perfectly trained to give you a safe flight experience. By the start, there is no freefall drop, just a gentle taking off and floating over the Oludeniz Sea and after that a smooth flight with no rapid decline, you will land with just a gentle touchdown.

Is there a minimum age and maximum weight for Paragliding?

Параглајдинг Памуккале е совршена атракција за сите возрасти од 6-99 години. Ако сте патник, ограничувањето на тежината за тандем параглајдер обично се движи помеѓу 110 -120 кг или 242-264 фунти. This allows for a maximum limit of 220-240 kilograms or 485 – 529 pounds for пилотот, патникот и секоја опрема што се носи.

What cost the Paragliding and what is included?

Вклучени

  • Такси за влез во атракции
  • Пилот и водич
  • 30 мин лет
  • Трансфер услуга од хотели
  • Осигурување

Исклучено

  • слики и видео

Што да направите за време на вашата посета на Фетије?

  • Фетије Рафтинг
  • Нуркање Фетије

Можете да го испратите вашето барање преку формуларот подолу.

Фетије Параглајдерство од Даламан

Нашите цени за Tripadvisor