E Saogalemu Turkey e Asiasi i le 2023? 

E Saogalemu Turkey e Asiasi i le 2023

E te le sese le alu i Turkey. Turkey o se atunuu i le Metitirani, o loʻo i le itulagi Anatolian o West Eurasia. E saogalemu le asiasi atu o Turkey pe afai e te aloese mai nisi vaega - e pei o i latou e latalata i le tuaoi ma Suria. E tatau ona e nofouta o nofoaga tafafao maimoa, faleaiga, faleoloa, ma felauaiga lautele o nofoaga ia e tele ai le gaoi ma le pikiina o taga, ma o loʻo iai foʻi solitulafono sauā iinei.

O Turkey e saogalemu tele e asiasi i ai, ae e manaʻomia lou mafaufau lelei pe a e alu.

Vaavaai mo Pickpockets i Aai Tele

O lenei mea e mafaufau i ai e alu faʻatasi ma le avea ma se faʻamoemoega faigata, ae e taua lava le taʻua e ia lava. E fa'aola lelei le pikiapu i luga o tagata tafafao i taulaga tetele, o lea ia va'ai ou mata mo amioga masalosalo, ia i ou luma au mea taua i taimi uma, ma fa'aeteete i so'o se tasi e pa'i pe tu latalata atu ia te oe.

Aloese mai pusi ma maile!

O Turkey o se atunuu e fiafia i manu. Toeitiiti lava i totonu o taulaga uma o Turki, o loʻo i ai Nofoaga Autu mo le Street Cats ma Dogs. Latou te tausia le fafagaina, fale, ma mea e manaʻomia faʻafomaʻi e pei o faʻamaʻi, tui, ma isi siaki faafomaʻi.. O pusi ma maile e le gata ina tausia e pulega a le lotoifale, ae faapea foi tagata, e alolofa ia i latou. O 'a'ai tetele e pei o Istanbul e ta'uta'ua mo a latou uo pusi, ma o le ae mauaina pusi ma maile i totonu ma fafo. E ui lava o le tele o pusi ma maile e faauo, e le o ni fagafao, o lea e tatau ai ona e faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete.

Afai e utia oe e se pusi poo se maile i Turkey, asiasi vave i lau foma'i. Atonu e tatau ona e maua se fa'asologa o le rabies po'o le tui tetanus. E ui lava e seasea, rabies e afaina ai tagata. Ia manatua e le tatau ona kikiina se pusi po o se maile, o se solitulafono lea i Turkey.

Ia Faaaloalo i Aganuu Faalelotu

Ina ia aloese mai soʻo se feteʻenaʻiga e ono tulaʻi mai, e taua le faʻaauau pea ona faʻaaloalo i isi aganuu. O Turkey o se atunuu Mosalemi, ma e ui lava o nofoaga e pei o Istanbul e foliga mai e sili atu le saolotoga, e taua le manatua e tatau ona e faʻaaloalo i tu ma aga masani, aemaise lava i nofoaga paia. 

E taua tele le laei talafeagai mo faletapuai, ma e tatau i tamaitai ona ufiufi o latou ulu. E masani ona maua ufiulu i le faletapuai, ae e mafai foi ona e aumaia sau oe lava.

Fa'aaloalo foi i tagata i totonu o le faletapuai. Aua lava neʻi faalavelaveina tatalo po o sauniga lotu, ma ia faaitiitia lou leo. E sili pe a e tatala foi ou seevae i totonu o se faletapuai.

E saogalemu Turkey mo fafine nofofua malaga?

O Turkey e saogalemu mo tamaitai, aemaise lava i taulaga tetele. Ae ui i lea, e mafai e fafine ona oʻo i ni faʻalavelave i luga o auala i Istanbul mai tagata e ona faleoloa. E masani lava, o lenei fa'alavelave e le o se fa'afeusuaiga i le natura ae e fa'avae i luga o le faatosinaina o tagata fa'atau.

A'o fa'atiga ma fa'aita, e seasea ona mata'utia. E mafai ona iloa e tama'ita'i foliga po'o ni fa'amatalaga fo'i i nu'u i tua o Turkey, aemaise lava pe a latou faimalaga i se itulagi e sili atu le fa'asao.

O lea ia mautinoa e te suʻeina tu ma aga i le nofoaga o loʻo e faimalaga ai ma fai ou lavalava ma amio e tusa ai. Ina ia i ai i le itu saogalemu, e tatau i tamaitai ona faaaoga na o taxi laisene ma aloese mai le taunuu i nofoaga pe a pogisa. 

E saogalemu taxis i Turkey?

Laisene taxis e masani ona saogalemu i Turkey, aemaise lava pe afai o loʻo e malaga mai se malaevaalele tele. Ae ui i lea, o nisi taimi e taumafai ai le ave taxi e sae ese oe e ala i le le faʻaaogaina o le mita poʻo le alu mamao. O nisi taimi e sili atu le tusi o lau fesiitaiga ma se ofisa malaga e ofoina atu auaunaga tau malae vaalele. O le a e iloa tonu le mea e te totogia ma leai ni talanoaga e uiga i le tau.

O se fa'amatalaga lelei ae e te le'i alu i se taxi, ave i taimi uma se ata o le numera numera o le taxi po'o se ata mai le itu o le ta'avale. O taxi uma e iai a latou numera numera o loʻo tusia i itu o le taʻavale o loʻo i luga o faitotoʻa.

E iai ni manu oona i Turkey?

E iai ni manu mata'utia i Turkey, aemaise gata. E ui lava o le tele o gata Turkish e le oona, e tusa ma le sefulu o le 45 ituaiga, o lea o se manatu lelei le aloese mai ia i latou o se tulafono lautele.

E te maua foi akarava, itu, ma namu i Turkey. O nisi namu e feavea'i ma'i mai le toto e pei o le malaria po'o le dengue. Fa'aaogā fa'ama'i iniseti, ae maise pe afai e te alu i tua i tua, ma moe i totonu o se fale'ie po'o lalo o se tamu i fafo.

E tele fo'i manu fe'ai i Turkey. E ui lava o le tele o ia mea e le afaina, o nisi e mafai ona feaveaʻi faʻamaʻi. E tatau ona e alu i le foma'i pe a utia oe e se manu ua se. E ui o le tele o manu e lelei, o nisi e feaveaʻi maʻi, e aofia ai le rabies.

O le mea e leaga ai, e iai se tamai faamalama a tagata e fai ai a latou tui muamua rabies. E sili atu, e te maua lau fana muamua i totonu ole 24 itula o le feiloaiga. E ui ina e le malie le faasologa o tui rabies, e mafai ma e faasaoina ai ola o tagata.

E saogalemu Turkey mo LGBT?

O nisi nofoaga i Turkey e sili atu LGBT-faauo nai lo isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Istanbul e foliga mai o se taulaga alualu i luma, ma o le LGBT o le a maua foi le tele o nofoaga faʻafeiloaʻi i luga o le talafatai. Ae paga lea, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga i Turkey, ma e le faʻatagaina le faʻaipoipoga tutusa iina. E pei o lea, atonu e lagona e LGBT le le fiafia, aemaise lava i le tele o nuʻu i tua.

E Saogalemu Turkey e Asiasi i le 2023?

E pei ona mafai ona matou taʻua, e leai se mea e le saogalemu e uiga i le malaga i Turkey, pe afai e te aloese mai nisi o vaega e pei o i latou e latalata i le tuaoi ma Suria. Ma afai e te nofouta i lou siʻosiʻomaga i taimi uma ma faʻafaigata mo tagata solitulafono ona tulimataʻi oe o le ae maua le taimi sili i au malaga i Turkey.