O a aso malolo mo Turkey i le 2023?

O le minisita fou o turisi a Turkey, Numan Kurtulmuş, na tuʻuina atu se faʻamoemoe maualuga mo le faʻatupulaia o tagata tafafao maimoa. I le 2023, o le a maua e Turkey le 50 miliona tagata asiasi faavaomalo.

Ose i'uga mata'ina mo faiga femalagaa'i i le 2023. O lo'o lisiina e Tagata Faimalaga malaga fa'asolopito, malaga fa'alapotopotoga, malaga i uta, aso malolo i matafaga, ma su'esu'ega natura e avea ma ta'aloga e 5 pito i luga mo a latou aso malolo i le 2023.

Ole a tele nisi malaga solo ile 2023.

O le malaga solo ua le toe avea ma niche; e sili atu ma le tasi vaetolu o tagata malaga e fia malaga na o ia i le tausaga a sau. Me-time o le mafuaaga autu lea; e fa'aleleia ai lo latou soifua manuia ma le soifua maloloina o le mafaufau. O le vaiaso ua manatu o le taimi sili lea e toe faʻaleleia ai. O le faia o fa'ai'uga fa'atatau i tau o le a fa'aoso ai suiga i le 2023: o le a feoa'i pea tagata fa'atau, ae o le a ese'ese le fa'aalu o a latou tupe, ma o lo'o mafaufau fo'i e malaga atili i le tausaga a sau.

O a nofoaga sili e asiasi ai i Turkey?

  • O Turkey o le lona 6 lea e sili ona asiasi i ai femalagaaiga i le lalolagi ma e ofoina atu se mea manaia i Alps sili ona lauiloa poʻo Pyrenees. E fiafia foi tagata tafafao maimoa ia Turkey o se nofoaga faaseʻe sili i le taumalulu.
  • E ui lava o Istanbul o le taulaga tele i totonu o le atunuʻu ma sili ona asiasi, e le o le laumua o Turki.
    O Istanbul e tulaga ese ona e na o le pau lea o le aai i le lalolagi o loʻo vaʻaia faʻafanua Asia ma Europa.
    I Istanbul, faʻatau i le Grand Baazar, puʻeina ata mai le pito i luga o le Galata Tower, po i Ortakoy, ma inu kofe Turkish o nisi ia o tafaoga fiafia a tagata tafafao maimoa asiasi atu i Turkey.
  • Cappadocia o miti uma a tagata pueata ma tagata asiasi e fiafia i ata pue e asiasi i lenei nofoaga matagofie.
  • O le Mauga o Nemrut o se nofoaga pito i luga e matamata ai ma e mananao tagata asiasi e asiasi i lenei nofoaga i le taimi o le oso aʻe o le la e molimauina le vaaiga mataʻina.
  • O le talafatai o Lycian o se tasi o itulagi sili ona lauiloa mo le savali; i luga o mauga ma se vaaiga matagofie o le sami, i matafaga tuufua ma se gataifale gaoa. O le vai manino tioata ma le natura e leʻi faʻaogaina i lenei eria Turkish e saofagā i se aso malolo filemu e le mafaagaloina i Turkey.
  • Ankara, Izmir, Pamukkale, ma Antalya o nisi o aai e tatau ona e asiasi i Turkey. Ae ui i lea, e tele isi mea e fai i Turkey e le tatau ona e misia.

E faʻafefea ona e alu i Turkey?

Mai le Aegean Sea e oo atu i Mauga o Caucasus, o loo ufitia e Turkey se vaega tele lava. O le mea e lelei ai, e feso'ota'i lelei i va'alele i totonu o le atunu'u ma pasi, e ui ina fa'aitiitia i nofoaafi. 

O Turkey ose teritori e feoa'i i luga o auala, e lelei feso'ota'iga o le alatele, lelei auala e mafai ona ta'avale, ma laufanua eseese e amata mai i matafaga i tumutumu. O 'a'ai tetele o lo'o iai metro ma tram system, ae e o'o lava i nu'u la'ititi e masani ona tautuaina e le itiiti ifo ma le tasi le pasi laiti i aso uma. 

O se tasi o auala sili ona lauiloa ma faigofie e malaga ai i Turkey i pasi. E masani lava e sili atu le taugofie nai lo le malaga i vaalele ae umi se taimi. O taulaga uma lava e iai a latou lava nofoaga fa'atau pasi fa'atasi ma le tele o kamupani ma a latou pasi mama fa'aonaponei o lo'o ofoina atu tiketi i soo se tulimanu o le atunu'u.

O fea e tatau ona ou ulufale ai ma e fia aso e manaʻomia mo Turkey pe a ou asiasi i ai mo le taimi muamua?

Istanbul, Antalya, ma Bodrum ofo atu nofoaga e ulufale ai pe a e asiasi atu i Turkey mo le taimi muamua. O Turkey o se atunuʻu tele ma e manaʻomia ni masina e vaʻai ai i ona faʻailoga uma. Ou te fai atu o se taimi lelei mo se malaga muamua o le a 10 i le 14 aso. O le a maua ai e oe le tele o le taimi e te tofo ai i Turkey ma vaʻai i nisi o taulaga sili ona taʻutaʻua a le atunuʻu, faʻailoga faʻasolopito, ma matafaga.